www.hoveniersbedrijfdebosbes.nl / Voor: Tuinaanleg-Tuinplan- TuinadviesGas terrasverwarmer kopen? | terrasverwarmer-expert.nl

 

ecologisch tuinonderhoud is onderscheidend ten opzichte van andere methoden.

In de ecologische tuin wordt met biologische producten gewerkt, 100% biologische meststoffen zorgen voor een optimaal bodemleven. Dit bodemleven zet organisch materiaal om in opneembare voeding voor de planten.

Plant inheemse bomen en struiken, zo sluit de tuin goed aan bij het landschap.

Zoals: Haagbeuk Carpinus betulus, Meidoorn Crataegus monogyna, Brem Sarothamnus scoparius, Hazelaar Corylus avellana, Hulst Ilex aquifolium, Krentenboompje Amelanchier Lamarckii, Lijsterbes Sorbus aucuparia, Kardinaalsmuts Euonymus europaeus, Liguster Ligustrum subsp., Gaspeldoorn Ulex europaeus, Gelderse roos Viburnum opulus, Grauwe Els Alnus incana 


Streekeigen groen heeft  tal van voordelen: goedkoper,  snellere groei,  langere levensduur, en goed aangepast aan ons klimaat.

Zo bied je voedsel en nestgelegenheid aan vogels, kleine zoogdieren, insecten vlinders amfibieën en bijen die van nature in de omgeving voorkomen. Inheemse planten kan je eventueel aanvullen met uitheemse planten (bijvoorbeeld vlinderstruik) waarvan je weet dat ze ook een interessante functie vervullen in de natuur. Ze moeten wel passen bij de sfeer van de tuin, en de omgeving.  ( Inheems wil zeggen dat de plant of boom al vanaf de laatste ijstijd in Nederland voorkomt )

Wat kunt u nog meer doen:

Door de aanwezigheid te stimuleren van gewenste insecten en dieren in uw tuin  kun je vaak voorkomen dat schadelijke insecten de overhand krijgen. Op die manier wordt een natuurlijk evenwicht bereikt, waarin de mens bijna niet hoeft in te grijpen om een plaag onder controle te krijgen. Wist u dat padden maar ook kikkers en merels zich te goed doen aan slakken (Zie ook: Haal de natuur uw tuin in)

Rhizobacteriën (bodembacteriën) die in het wortelmilieu van planten leven, verminderen de vatbaarheid van planten voor rupsenvraat. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningse entomologen.Dat planten signaalstoffen produceren om de vijanden van vraatzuchtige rupsen aan te trekken, wisten we al. Maar dat ook bodembacteriën planten beter bestand kunnen maken tegen rupsenvraat, is vrij nieuw. 

Door de inzet van biologische middelen worden de processen in de tuin niet verstoord maar optimaal ondersteund.

  1. Koop planten die voor vogels vlinders en bijen aantrekkelijk zijn.
  2. Plant bes dragende struiken / bomen voor de vogels
  3. Laat bedreigde plantensoorten staan in de tuin!
  4. Laat het blad waar het kan onder struiken liggen

 

Een biologisch middel makkelijk te maken en gratis:

Klik voor meer info op:   Brandnetelgier zelf maken?

 

Waarom we de gifspuit laten staan?

Omdat de middelen die worden verkocht ook het kleine leven en de nuttige insecten dood maken o.a. de wilde bij en honig bij.

Dit geldt overigens net zozeer voor de middelen die nu als `natuurlijk of als ecologisch’ op de markt worden gezet en een ’milieu vriendelijk’ alternatief zouden zijn voor het glyfosaat. Die alternatieven zijn gemaakt op basis van organische vetzuren en daarmee zwaar giftig voor bijen; ook tasten die zuren waterorganismen aan. Dat iets is gemaakt op natuurlijke basis wil nog niet zeggen dat het niet schadelijk kan zijn. Bovendien zijn aan deze middelen nog extra toxische componenten toegevoegd - zoals de groeiremmer maleïnehydrazide - om de werking te versterken.

In feite probeert de giflobby dus oude wijn te verkopen in een groen plastic flesje.  zie ook:

http://www.stichtingstam.nl/tips-over-bijen-plastic-en-andere-weetjes-die-je-echt-moet-weten/

 

 Groen in uw tuin is beter voor het milieu, brengt kleur, inspireert en geeft sfeer!

 

 

 Uw bedrijfsvermelding op onze site vanaf 12,50 p/m. Neem contact met hovenier op, voor meer info.     

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK